Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Καλώς το 2012

Ας καλωσορίσουμε το νέο έτος, που θα είναι σίγουρα καλύτερο από το επόμενο. Γυαλίστε τις δραχμές σας αν έχετε κρατήσει μερικές, κάντε τρίμηνες προμήθειες τροφών και νερού, προμηθευτείτε ηλιοσυλλέκτες για να φορτίζετε τα κινητά κ.α και αποφασίστε με ποια βιβλία θα υποδεχθείτε το τέλος του κόσμου. Αυτό θα έρθει να σας συναντήσει, όπου κι αν καταφύγετε, μεταμφιεσμένο σε λογαριασμό ΔΕΗ ή γραμμικό κώδικα και θα σας βάλει ένα (παλαιού τύπου) πιστόλι στον κρόταφο: -Πλήρωσε για τις   αμαρτίες που έκανες, που θα ήθελες να είχες κάνει και για όσες έκαναν κάποιοι άλλοι!
Την κρίσιμη στιγμή, όμως, θα ξυπνήσετε γλυτώνοντας την εκτέλεση. Κάπως έτσι έγινε και με τον γιο του Γιόχαν Στράους, που γλύτωσε την εκτέλεση χάρη στον στρατηγό Γιόχαν Ραντέτσκι φον Ραντέτς. Όλο ευγνωμοσύνη ο μουσικοσυνθέτης-πατήρ Στράους έγραψε κι αφιέρωσε στον στρατηγό το πιο χαρούμενο εμβατήριο αυτό που θα ακούσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=9Ll9bZXgj3A
Το Εμβατήριο Ραντέτσκι ακούγεται σε κάθε συναυλία για τον Καινούργιο Χρόνο στο κτίριο της Όπερας της Βιέννης, που έχτισε ο συμπατριώτης μας και άγνωστος σε  μας ευεργέτης, οΝικόλαος Δούμπας. Χειροκροτήστε. Το απαιτεί η παράδοση.
Κι όσο για το βιβλίο που μπορεί να συντροφέψει κάποιον ως το τέλος του κόσμου δοκιμάστε "Το Εμβατήριο Ραντέτσκι" του Γιόζεφ Ροτ, εκδόσεις Άγρα. Υπέροχο ως την τελευταία σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου